L’IES Cap de l’Aljub celebra les seues XXV Jornades Gastronòmiques amb la intel·ligència artificial com a protagonista

Són una cita obligada per a la gastronomia de la Comunitat Valenciana i complixen les seues bodes de plata amb una edició que es desenvoluparà la setmana vinent amb la IA aplicada a la gastronomia com a fil conductor.

Del dilluns 29 d’abril al divendres 3 de maig se celebra en l’IES Cap de l’Aljub de Santa Pola la vint-i-cinquena edició de les seues prestigioses jornades gastronòmiques. Una cita obligada no sols per als qui s’estan formant, sinó també per als millors professionals de la Comunitat Valenciana.

Ángel Lillo, director de l’IES, les va definir com “unes jornades molt assentades que són reconegudes en la família d’hostaleria. Enguany estan dedicades a la intel·ligència artificial, que s’està incorporant a grans passos en la restauració i ens permetrà millorar molt”.

La professora María Sánchez, coordinadora de les jornades, va donar un repàs al programa dels quatre dies: “el dilluns 29 tindrem el concurs de sala en el qual alumnes de tots els cicles elaboraran un café d’autor planificat amb IA, i la característica és que s’ha de fer davant del client sense la màquina d’exprés”. En este concurs participaran set escoles d’hostaleria de tota la Comunitat Valenciana.

“El dimarts 30 serà el concurs de cuina, hem recuperat la tradició del menú complet per equips, que serà dissenyat per IA i elaborat en tres hores, sense que el jurat veja més que el resultat final. Diversos equips del centre crearan un primer plat a base d’arròs, un segon de peix i unes postres amb taronges”.

Després del descans de l’1 de maig, el dijous 2 “tindrem unes xarres tipus píndola amb el professor Diego Coquillat i Rafael H. Stark, agent d’innovació de CEDELCO, a més de tres showcooking amb Mixologia García i 26 Coctel Room, Raúl Asencio i el Xef de Kaizen Jorge Mas”. Sánchez va destacar d’este dia “un dol en el qual es batran dos alumnes de cuina de l’institut contra Jorge Más, xef privat i ex alumne del centre”.

Finalment, el divendres 3 hi haurà dos ponències, la primera a càrrec d’Ana Beltrán i Mireia Sempere de la Universitat d’Alacant, i la segona per Andrés Pedreño i Trinidad Mora d’1 Million Bot.

Les jornades són obertes al públic en general fins a cobrir l’aforament, i els interessats podran reservar a través d’un formulari en www.iescapdelaljub.com. També s’emetran les jornades en streaming per als qui no puguen assistir.

Centre de referència i orgull de Santa Pola

Óscar Valenzuela, regidor d’Educació, va convidar “a participar en este esdeveniment que ja s’ha convertit en tot un clàssic a Santa Pola”.

Per part seua, l’alcaldessa Loreto Serrano es va mostrar “orgullosa per tindre a Santa Pola este centre de referència, únic d’excel·lència en hostaleria a la Comunitat Valenciana, on l’alumnat se sent important, té accés als grans de la gastronomia i està orgullós de dir que ha estudiat ací, ixen preparats per a treballar en qualsevol restaurant o hotel o emprendre pel seu compte. Gràcies per la vostra implicació, als patrocinadors per la col·laboració i als alumnes per la seua voluntat d’aprendre i progressar”.

Comparteix:

26 abril, 2024

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies