Toni Pérez rebutja les recents quotes imposades a la captura de gamba roja i la proposta per a reduir un 79% els dies de treball a la flota pesquera.
“Els pescadors volen treballar i cuidar de la mar. Necessitem polítiques serioses i rigoroses que conjuminen tots dos objectius”, insistix el responsable institucional.
El president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez, ha lamentat “l’asfíxia contínua” a la qual es troba sotmés el sector pesquer de la província d’Alacant “a causa de les incessants retallades” que imposen el Govern central i la Unió Europea.
Pérez ha fet estes declaracions després de la recent decisió de la Secretaria General de Pesca de posar una quota fins al 31 de desembre a la pesca de la gamba roja, limitant-la a 50 quilos per setmana i vaixell.
“La gamba roja és un producte de gran valor econòmic i cultural a la nostra província i limitar d’eixe mode la seua captura, sobretot a les portes de Nadal, suposa una enorme garrotada per a centenars de famílies que viuen de la mar i que veuran minvats els seus ingressos per esta decisió”, ha assenyalat Pérez.
El president de la Diputació també s’ha referit a la proposta de la Comissió Europea per a reduir un 79% els dies de pesca per a l’any vinent, el que suposarà que cada embarcació d’arrossegament podrà pescar una mitjana de 26 dies a l’any, en total. Per a Pérez, “de materialitzar-se esta mesura suposaria l’asfíxia i desaparició d’este sector clau a la província d’Alacant, un sector que porta anys patint retallades a la seua activitat a conseqüència d’una política excessivament restrictiva”.
“De nou el Govern central té davant si la responsabilitat de donar la cara davant Europa pels nostres pescadors, perquè no sols estan en joc els ingressos directes per a centenars de famílies a la província d’Alacant, sinó que també perillen altres baules de la cadena com els majoristes i els restaurants”, ha destacat Pérez.
En paral·lel, el responsable provincial ha advertit del greu perjuí que suposaria per al turisme en la Costa Blanca esta retallada al sector pesquer. “La província d’Alacant s’ha fet un nom dins de la gastronomia a nivell internacional i el peix és un dels seus productes estrela, per la qual cosa no ens podem permetre posar en risc a este sector clau en la nostra economia”, ha resolt.
Per tot això, Toni Pérez ha instat el Govern central que alce la veu pel sector a Europa, “sobretot ara que Teresa Ribera és la vicepresidenta de la Comissió Europea i que hauria de defendre més que mai als nostres pescadors que a poc a poc veuen cada vegada més difícil exercir esta activitat”.
“Els pescadors volen treballar i també volen cuidar de la mar, que és el seu manteniment. Necessitem polítiques serioses i rigoroses que conjuminen tots dos objectius i que no condemnen a un sector que ja de per si mateix patix un enorme problema de relleu generacional”, ha conclòs el president.