La Confraria de Pescadors de Santa Pola ha recuperat enguany el tradicional concurs de calderos en el qual han participat les tripulacions de huit vaixells. El Nuevo Albor 1 va aconseguir la màxima puntuació del jurat, seguit per Tapilu i Cucharón.
Des que en 2020 se suspenguera per la pandèmia del COVID-19, no s’havia tornat a celebrar este tradicional concurs en les festes de Santa Pola, un dels més típics pel caràcter mariner de la vila. Enguany la Confraria de Pescadors ha tingut la feliç idea de recuperar-ho i ha sigut tot un èxit.
Des de primeres hores del matí, les tripulacions de huit pesquers de Santa Pola van començar les elaboracions a bord amb els ingredients donats per la Confraria, el millor peix de roca per a preparar el fons de caldo. A les dos de la vesprada, cada participant havia de presentar en la llotja el seu treball, obligatòriament compost pel peix, el all i oli i l’arròs a banda sense ensopecs.
El jurat va estar compost enguany pel patró major i un membre del capítol de la Confraria de Pescadors, les Reines de les Festes major i de tercera edat i un regidor. Després de catar cada una de les elaboracions dels huit participants, cada un va puntuar segons els seus gustos per a decidir la classificació final, que vistes les puntuacions va ser molt atapeïda.
D’esta manera, el primer premi va ser per al pesquer Nuevo Albor 1, amb 50 punts, el segon per al Tapilu amb 49 i el tercer per a Cucharón, amb 44. Els tres guanyadors van rebre el seu trofeu i premis en metàl·lic de 250, 200 i 150 euros.