El Peix de Santa Pola tornarà a ser referent a Alicante Gastronòmica 2025

L’Ajuntament de Santa Pola, en col·laboració amb la Confraria de Pescadors i el sector hostaler local, participarà en la fira Alicante Gastronòmica 2025, que se celebra del 3 al 6 d’octubre en la Institució Firal Alacantina. 

Es manté la fórmula tradicional de participació conjunta entre l’Ajuntament de Santa Pola, la Confraria de Pescadors i un restaurant representant de la vila marinera designat mitjançant sorteig, que en esta ocasió serà La Barca.

La gastronomia de Santa Pola és un fidel reflex de la seua tradició marinera i de l’estreta relació del municipi amb la mar. Ací, la matèria primera de qualitat es convertix en l’autèntica protagonista.

Entre els productes estrela destaquen el Peix de Santa Pola, símbol de frescor i sabor; el caldo de caldero Peix de Santa Pola, un producte únic que servix de base a nombroses elaboracions marineres; i la sal de les Salines Bras del Port de Santa Pola, un tresor natural que aporta identitat i caràcter a la cuina local.

Dins d’ella brillen especialment les escates de sal marina natural Polasal, les úniques que es produïxen en tota Espanya i capaces de transformar qualsevol plat en una experiència gastronòmica excepcional.

Amb esta combinació de tradició, innovació i productes singulars, la cuina santapolera oferix al visitant d’Alacant Gastronòmica un viatge culinari autèntic, carregat d’essència mediterrània.

L’estand de l’Ajuntament de Santa Pola, que serà atés per l’equip de l’àrea de Turisme, estarà situat en la zona de restaurants, en el pavelló dos. Altres empreses santapoleres acudiran amb el seu estand propi: Marufina, Ojo de Agua Bar Mexicano, Restaurant Pósito Pesquero, Punta Aljibe, Restaurant Los Billares i Trattoria Casa Pino.

Showcooking amb Peix de Santa Pola

El xef Iván Biedma, del restaurant La Barca, mostrarà en dos showcookings, en l’espai Saborea Costa Blanca, la versatilitat del caldo de caldero Peix de Santa Pola en la cuina alacantina d’avantguarda.

El dissabte 4, entorn de les 14.45/15.30 hores, cuinarà una sépia guanciale i vel de caldo Peix de Santa Pola i sal de les Salinas de Santa Pola Polasal, una creació en la qual el caldo apareixerà en forma de vel sobre una sépia guanciale.

El diumenge 5, entre les 13.15/14.00 hores, prepararà un ramen de bonito i fons de caldero Peix de Santa Pola amb sal de les Salinas de Santa Pola Polasal, una proposta innovadora que fusiona els tocs asiàtics de l’autèntic ramen amb elements de la fideuà mediterrània.

Alicante Gastronòmica 2025

Esta nova edició d’Alicante Gastronòmica se celebra en IFA des del divendres 3 fins al dilluns 6 d’octubre, en horari de 10 a 24 hores excepte el dilluns que serà de 10 a 20 hores. També podrem trobar l’Espai Marmarela de 13 a 04 hores divendres i dissabte, de 10 a 21 el diumenge i de 13 a 20 el dilluns.

Encara que l’entrada a la fira és gratuïta, serà necessari adquirir una polsera de seguretat intel·ligent al preu de 2 euros per persona, que es donarà íntegrament a l’ONG Alicante Gastronòmica Solidària per a la realització de menús solidaris a la província d’Alacant.

Esta polsera permetrà accedir directament a la fira els quatre dies i serà el mitjà de pagament oficial en tots els estand, prèvia recàrrega automàtica en la web alicantegastronomica.com i en els taulells i caixers habilitats en la fira.

Comparteix:

30 setembre, 2025

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies