La regidoria de Turisme serà present en la fira que se celebra en IFA del 27 al 30 de setembre, acompanyada pel restaurant Paco Baile i la Confraria de Pescadors que oferiran dos showcooking. La mestra arrossera Emilia Belmonte rebrà l’homenatge d’Alacant Gastronòmica per la seua llarga trajectòria en els fogons.
Alacant Gastronòmica 2024 se celebra en la Institució Firal Alacantina del divendres 27 al dilluns 30 de setembre. Es tracta d’una de les fires més populars del calendari d’IFA, de fet més de 70.000 visitants van passar per allí en la passada edició i enguany hi haurà més de 250 expositors.
Un any més nostre poble tornarà a ser protagonista amb el Peix de Santa Pola com a estendard en l’estand 234 del pavelló 2, en el qual seran presents el restaurant Paco Baile, la Confraria de Pescadors i l’oficina de turisme.
Santa Pola protagonitzarà diversos moments dins de la programació d’Alacant Gastronòmica que s’inaugura este divendres 27 a les 12.30. Eixe mateix dia a les 15.30, en l’espai Assaborix Costa Blanca, el restaurant Paco Baile amb el seu xef Tiel Baile al costat de la Confraria de Pescadors oferirà un showcooking d’arròs amb verdures i Peix de Santa Pola, amb tast de sals de les Salines Bras del Port.
El dissabte 28, entre les 14.00 i 16.00 hores, en la Cuina Central Costa Blanca, tribut a l’arròs amb Emilia Belmonte, mestra arrossera del restaurant El Pòsit de Santa Pola, que rebrà un homenatge per la seua trajectòria.
El diumenge 29 a les 11.15, en l’espai Assaborix Costa Blanca, de nou el restaurant Paco Baile amb el seu xef Tiel Baile al costat de la Confraria de Pescadors protagonitzarà un showcooking de fideuà amb Peix de Santa Pola, amb tast de sals de les Salines Bras del Port.
Per a tancar les quatre jornades de fira, el dilluns 30 a les 12.00 el xef Iván Biedma, format a Santa Pola, cuinarà en l’espai Assaborix Costa Blanca un aguachile de pitaia, moniato i peix arrapa.
Finalment, a les 18.00 arribarà el merescut homenatge d’Alacant Gastronòmica a la mestra arrossera Emilia Belmonte, per la seua trajectòria al capdavant dels fogons de Casa Juan o actualment en El Pòsit Pesquer, passant per la seua apassionada i llarga experiència en el Col·legi de L’ONCE o ensenyant a fer arrossos al xef José Andrés a Washington.