Suspés des de la pandèmia, la Confraria de Pescadors i la Regidoria de Festes ho recuperen enguany perquè puguen concursar les tripulacions dels pesquers el pròxim 5 de setembre.
Les festes de Santa Pola tornaran a comptar en el seu programa d’actes amb un dels esdeveniments més representatius de la vila marinera: el concurs de calderos en el qual participen les tripulacions dels pesquers vinculats a la Confraria de Pescadors.
Se celebrarà el pròxim 5 de setembre i els participants hauran d’elaborar en les cuines de la seua embarcació el tradicional caldero, cada un al seu estil, havent de presentar per separat l’arròs a banda sense ensopecs, el peix i el all i oli.
En la Llotja de Peixos es disposaran totes les elaboracions identificades tan sols amb un número. El jurat (format pel Patró Major de la Confraria, un membre del cabildo, les reines major i de tercera edat i l’alcaldessa o regidor en què delegue) farà el tast a cegues i puntuarà cada un dels plats. S’han establit tres premis de 250, 200 i 150 euros.
Els pesquers interessats a participar tenen de termini fins el pròxim dia 3 de setembre per a inscriure’s en la Confraria de Pescadors, que aportarà el peix necessari per a l’elaboració dels plats, així com la beguda perquè els participants es refresquen.