El 29 de juny s’inaugura la mostra d’Isabel Carralero com a homenatge al paisatge de pedra calcària d’esta zona de Baviera, composta per material escultòric, gràfic i audiovisual. Es podrà veure durant tota la temporada estival fins al 8 de setembre.
Solnhofen és un municipi de Baviera, Alemanya, situat a la vall del riu Altmühl, una zona coneguda per la seua pedra calcària d’origen marí de període juràsic (uns cent cinquanta milions d’anys). La pedra de Solnhofen s’utilitza des del segle XVIII per a l’elaboració de matrius litogràfiques a causa de la seua densitat, duresa i qualitat del gra.
La litografía, inventada per Alois Senefelder en 1796, va permetre la reproducció d’imatges i documents de forma més ràpida i econòmica que amb altres mitjans utilitzats fins a la data, com ho van ser el gravat en relleu o el gravat calcogràfic.
Al juliol de 2019 l’autora va iniciar un viatge cap a les pedreres de pedra litogràfica de Solnhofen a la recerca d’un paisatge que fora subjecte i, alhora, matriu de les seues imatges. El recorregut es va convertir en una experiència estética el panorama del qual superava totes les imatges que els seus ulls gràfics havien vist fins a la data, un paisatge en negatiu que es projectava en les seues retines com la imatge fantasma d’una pedra litogràfica.
Este projecte arreplega la producció artística realitzada a través d’este viatge en una sèrie d’instal·lacions compostes tant per material escultóric, aixi com *gràfic i audiovisual, una espècie d’homenatge als paisatges marginals, a la litografía i a les roques del període jurásic.
L’inauguració tindrà lloc dissabte que ve 29 de juny a les 19.00 en el Baluard del Duc i la mostra romandrà exposada a les sales del Museu de la Mar fins al 8 de setembre, comissariada per Pablo Díaz Gutiérrez.