Amb la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient, van arreplegar uns 30 quilos de fem en la zona de pi sota al voltant del mirador i en el vessant del Cap, on van actuar amb les mesures de seguretat requerides en els treballs verticals.
GEA Alacant s’ha unit a la iniciativa de Nacions Unides del Dia Mundial de la Mare Terra i, en col·laboració amb la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Pola i l’Associació Cultural Nova Acròpoli, va organitzar dissabte passat una jornada de neteja del Cap de Santa Pola amb l’objectiu d’aconseguir la conscienciació i sensibilització de la població, així com aconseguir un efecte d’imitació de bones pràctiques per a tots.
Els regidors de Medi Ambient, Ángel Piedecausa, i Gran Alacant i Turisme, Borja Merino, van donar la benvinguda i van agrair la seua labor a la trentena de voluntaris que van aconseguir netejar una superfície d’uns 40.000 m² al voltant del mirador al costat del far, una zona de molta afluència de visitants per l’espectacularitat de les vistes.
Es va aconseguir arreplegar uns 30 quilos de fem en dos àrees delimitades. D’una banda la zona de pi baix en la qual els residus més abundants trobats van ser trossos de plàstic, sobretot envasos d’un sol ús i fragments o trossos d’estos. També es van trobar allí gran quantitat de restes de paper en forma de tovallons.
La segona zona netejada van ser els vessants del penya-segat, a càrrec de 6 voluntaris que es van despenjar amb cordes per les parets amb totes les mesures de seguretat que requerix una activitat d’este tipus. En esta zona es van trobar principalment restes de botelles llançades des del propi mirador, bosses de plàstic, alumini i papers que van arribar allí segurament per acció del vent, així com cadenats provinents de la passarel·la, una moda per part de parelles enamorades.